Рецепт підкуповує простотою і дешевизною, що для деяких господинь дуже важливо

Коли діти просять що-небудь смачненьке або просто захотілося пиріжків або піци спробуйте приготувати цю просту страву.

Необхідні продукти:

  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 200 мл кефіру (бажано теплого)
  • 1 ч.л. цукру
  • 100 гр сиру
  • 2 ст борошна
  • 0,5 ч.л. соди
  • 1 ч.л. оцту
  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • 150-200 гр вареної ковбаси
  • Трохи вершкового масла (для змащування) + соняшникова олія (для смаження)

Покроковий процес приготування:

Беремо миску, розбиваємо яйце, додаємо сіль – перемішуємо вилочкою. Виливаємо туди кефір. Додаємо цукор і знову перемішуємо виделкою до однорідності. Натираємо сир на дрібній тертці. Додаємо його до загальної маси. Туди ж відправляємо просіяне борошно і соду. Замішуємо тісто. Спочатку зручно це робити ложкою або виделкою. Після руками. Коли тісто зібралося в грудку додаємо соняшникову олію і вмішуємо її в тісто.

Після вимішуємо тісто, можна додати трохи борошна, поки воно не вийде м’яким, і не буде липнути до рук.

Залишаємо відпочити на 10 хвилин, а поки підготуємо начинку. Беремо шматочок ковбаски і нарізаємо невеликим кубиком.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто в коло, товщиною 1 см. Змащуємо м’яким вершковим маслом, рівномірно розподіляємо начинку і звертаємо в рулет. Край рулету добре закріплюємо, щоб не розпадався. Нарізаємо на шматочки, приблизно 2 пальці шириною і, надавши округлу форму, відправляємо смажитися в розжарену олію. Олії в ємності для смаження має бути досить – як коли смажите пиріжки.

Можна зробити солодкий варіант цієї страви, він простіший і бюджетний:

  • 200мл кефіру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л цукру
  • 3 ст борошна
  • 0.5 ч.л солі
  • 0.5 ч.л
  • 1 ч. л 9% оцет
  • 30гр вершкового масла для змащення

Замішуємо все як в першому варіанті. Коли розкачуєте тісто просто змащуємо його вершковим маслом і звертаємо в рулет. А готові «пампушки», поки гарячі, умочуємо в цукор або пудру. Можна посипати корицею (для любителів)

Смажимо до золотистої скоринки. Викладаємо на паперовий рушник і подаємо до столу, давши трохи охолонути. Смачного.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...