Рецепт мочених яблук на листках смородини за бабусиним рецептом

Моя бабуся замочувала незвичайні яблука, це була така у нас гра. Вони були дуже соковитими і божевільно смачними, тому неможливо було встояти. Зараз я готую такі яблучка для своєї сім’ї. Я дуже вдячна бабусі за рецепт. Зазвичай я замочую «Антонівку», щоб вони не були занадто солодкі. Обов’язково спробуйте такі яблучка приготувати і для своїх рідних!

Які продукти необхідні:

  • 5 кіло яблук;
  • 5 літрів води;
  • одна ст. л. солі;
  • 200 г цукру;
  • 30 листя смородини.

Приступаємо до процесу приготування

У воду я всипаю цукор, сіль, щоб приготувати сироп. Розміщую на вогонь і коли закипить, прибираю і даю охолонути.

Корисна порада: цукор можна замінити 300 грамами меду.

Банки я спочатку стерилізую, а після вже використовую. На дно кожної ємності кладу по два листочка смородини.

Після укладаю яблука хвостиками до низу, чергуючи кожен шар з листям смородини.

Рецепт мочених яблук на листках смородини за бабусиним рецептом

Заливаю фрукти остиглим сиропом і щільно закриваю кришкою.

Залишаю яблучка при кімнатній температурі на три доби, а після переношу в підвал.

Корисна порада: замість банок можна використовувати відро або каструлю. Тільки зверху потрібно буде помістити тягар, щоб всі плоди були в сиропі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...