Рецепт маринованих баклажанів з болгарським перцем

Мариновані баклажани з болгарським перцем - рецепт приготування

Така страва не набридає, скільки б її не готували, хоч кожен день!  Рецепт настільки простий у приготуванні, що з ним впорається навіть новачок в кулінарії. У зимову пору року така пікантна закуска буде доречною.

Необхідні інгредієнти:

  • півтора кілограм баклажанів
  • півтора кілограма болгарського перцю
  • 300 – 400 грам цукру
  • 40 грам солі
  • 2-4 штуки гострого перцю (на свій розсуд)
  • 300 грам 6% оцту.
  • 200 грам соняшникової олії
  • дві головки часнику.

Поетапний рецепт:

Баклажани нарізаємо кільцями, перемішуємо з сіллю і залишаємо на півгодини, щоб вони пустили сік.

Болгарський перець запікаємо в духовці при температурі 220-230 градусів до повного приготування. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо перець м’який, значить можна діставати. Важливо знати, в фользі перець готується набагато швидше.

Баклажани промиваємо під водою і віджимаємо від зайвої рідини. Запечені перці виймаємо з духовки, складаємо в зручний посуд і ненадовго залишаємо. Це потрібно для того, щоб потім можна було легко зняти шкірку.

Баклажани обсмажуємо на олії до готовності. З перцю знімаємо шкірку і видаляємо все насіння. Потім, руками рвемо перець на смужки.

Час готувати маринад. У сотейнику з’єднуємо сіль, цукор, оцет, ставимо на вогонь і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.

До баклажанів перекладаємо перець, разом з соком, часник, очищений і розібраний на зубчики, подрібнений гострий перець і заливаємо все приготовленим маринадом. Перемішуємо, тільки дуже акуратно.

Салат розкладаємо по стерилізованим банкам, накривши їх кришками, банки перекладаємо в каструлю, заповнюємо її теплою водою по «плечики» і ставимо на плиту. Після закипання, робимо мінімальний вогонь. Банки повинні знаходитися в киплячій воді 40 хвилин.

Потім закатуємо наш салат і накриваємо теплою ковдрою до повного охолодження. З такої кількості продуктів виходить дві літрові баночки салату.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...