Рецепт корисного і смачного тертого пирога з сиром. Смак з дитинства

Тертий пиріг з сиром - рецепт приготування

Пиріг виходить дуже ніжним, легким і ідеально підходить для ранкового прийому їжі або перекусу протягом дня. Також, завдяки пирогу, ви зможете нагодувати дітей сиром, який вони відмовляються їсти. Готується він дуже просто і швидко. А якщо ви хочете отримати більш пишну текстуру, то просто додайте сік лимона і соду.

Необхідні продукти:

  • 200 г борошна пшеничного;
  • 70 г масла вершкового;
  • 5 ст. л. вершків;
  • одне куряче яйце;
  • 100 г цукру;
  • 180 г домашнього сиру;
  • 1 ч. л. пекарського порошку.

Спосіб приготування тертого пирога з сиром

Для початку займіться приготуванням тіста. Для цього розбийте яйце, в нього всипте борошно і половину цукру. Добре розмішайте.

Далі додайте м’яке масло, одну столову ложку вершків і пекарський порошок. Замісіть тісто і скрутіть його в колобок. Консистенція тіста повинна вийде щільною і крутою. Оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодне місце на 15 хвилинок.

У цей час приготуйте начинку з сиру. У сир додайте вершки і другу половину цукру. За допомогою блендера збийте масу до однорідного стану.

Далі розділіть тісто на дві частини. Одну грубо натріть на тертці прямо в форму для випічки і вирівняйте по всьому дну. Другу половину також натріть, але поки приберіть в сторону.

На терте тісто в формі викладіть приготовлену начинку рівномірним шаром, а зверху присипте тертим тістом, яке ви залишили.

Розігрійте духовку і поставте в неї пиріг. Випікайте пів години при 180 °. Слідкуйте за готовністю.

Пиріг слід подавати теплим, розрізавши на порційні шматки.

Rating
( No ratings yet )
Loading...