Рецепт консервованих помідорів з часничком і цибулькою, які обожнює моя сім’я

Зараз існує безліч методів заготовки помідорів на зимовий період: сушка, заморожування, в’ялення, пастила і консервація. Але я віддаю перевагу останньому методу, який існує вже багато років. А саме я і моя сім’я люблять цей рецепт, адже завдяки йому мариновані помідорчики виходять солодко-гострими з пряним присмаком спецій і легкою часниковою пікантність. Все це робить помідори божественно смачними!

Які продукти будуть потрібні (розраховано на 4 літрових баночки):

  • Два кілограма помідорів;
  • Вісім зубчиків часнику;
  • Чотири цибулини;
  • Два літри води;
  • Дві стол. ложки солі;
  • 20 горошин чорного перцю;
  • Шість стол. ложок цукру;
  • Чотири стол. ложки олії соняшникової;
  • 50 г кропу;
  • Чотири стол. ложки оцту.

Переходжу до процесу консервування

Кріп грубо нарізаю. Помідори мию і ріжу навпіл або більші на четвертинки.

З цибулі знімаю лушпиння і ріжу у вигляді кілець, часник теж чищу і розрізаю на навпіл.

У кожну баночку кладу три гвоздики, по п’ять горошин запашного і чорного перчика, один лавровий листочок.

Після цього кладу часник, помідори, цибулю і кріп. Послідовність не важлива, так що дивіться самі.

У каструлю наливаю воду, всипаю цукор, сіль і розміщую на вогонь. Як закипить, прибираю з плити.

У кожну баночку наливаю по одній ст. л. олії і розливаю розсіл.

Беру об’ємну каструлю, на дно кладу рушник і ставлю на нього банки, прикриті кришками. Наливаю тепленької води і стерилізую 15 хвилин після закипання на вогні середньої інтенсивності.

Потім витягаю ємності і закатую. Але ви якщо хочете, то можете в кожну баночку влити по одній ст. л. оцту, щоб вийшов маринад, а потім вже закатуйте.

Перевертаю догори дном, загортаю в плед і залишаю в такому положенні охолоджуватись.

Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Loading...