Рецепт хрустких маринованих кабачків, які порадують вас взимку своїм смаком

Оригінальна заготовка, яка здивує вас своїм зовнішнім виглядом і прекрасним смаком. Навіть гостям можна подати!

Які потрібні продукти для консервації:

  • 1-1,5 кг кабачків;
  • дві морквини;
  • три зубці часнику;
  • будь-яка зелень на ваш смак.

Які потрібні продукти для маринаду (розраховано на 1 літр води):

  • дві ст. л. цукру;
  • за три горошини перцю в кожну баночку;
  • одна ст. л. солі;
  • по 50 мл 9%-ого оцту в кожну баночку.

Корисна порада: для консервації краще брати банки об’ємом 1 літр – це і буде порція закуски.

Покроковий процес приготування

Кабачки потрібно нарізати дуже тонкими пластинами, тому зручніше це зробити за допомогою овочечистки.

Морквину потерти, використовуючи терку для моркви по-корейськи.

Зелень нарізати, а часник порізати на шматочки.

На дно ємності спочатку укласти зелень, моркву і часник.

Кабачки згорнути у вигляді рулетиків і щільно укласти зверху.

Тепер розкласти по ємкостях горошини перцю.

У воду насипати сіль, цукор і нехай прокипить після закипання кілька хвилин.

Залити киплячим розсолом баночки, накрити кришками і простерилізувати в каструлі, поклавши рушник на дно і наливши теплої води. Стерилізувати слід після того, як вода закипіла, 5 хвилин, щоб спіральки з кабачків не стали м’якими.

Витягти банки і влити оцет в кожну.

Закрутити кришками, перевернути, накрити чимось теплим і нехай охолоджуються.

Rating
( No ratings yet )
Loading...