Головне правило цього рецепта – співвідношення картоплі і вершкового масла повинно бути 10: 1. Якщо для начинки ви вирішите використовувати звичайний сир, посипте ним картопляний корж трохи раніше, щоб встиг розплавитися. А ще можете додати смажені гриби, шинку і зелень. Не дарма ж цей дерун називають «Панський». Приступимо!
Необхідні продукти:
- Картопля – 350 г
- Вершкове масло – 30 г
- Вершковий сир – 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці або на паровій бані.
Очистіть картоплю і натріть її на тертці для корейської моркви в миску з маслом. Додайте сіль і перець, потім добре перетріть руками.
Розігрійте суху сковорідку, рівномірно розподіліть картоплю і полийте соком, що виділився. Злегка утрамбуйте силіконовою лопаткою.
Смажте деруни 1 хвилину на сильному вогні, потім зменшіть до мінімуму і готуйте ще 8 хвилин.
Переверніть млинець за допомогою тарілки, так він збереже форму. Коли друга сторона підрум’яниться, змастіть половину деруни вершковим сиром.
Акуратно зігніть корж навпіл так, щоб вийшов сендвіч. Перекладіть на тарілку і подавайте.
Доповнити картопляний сендвіч можна овочевим салатом і свіжою зеленню. Основа виходить дуже хрусткою. Завдяки маслу вона прекрасно просмажується. А ніжна вершкова начинка робить дерун ще смачнішим. Як вам такий варіант?