Залишилося трохи до улюбленого свята. Швидше за все, у багатьох господинь вже складено меню святкового столу. Але ми пропонуємо вам його трохи змінити і додати або замінити якусь страву цією гарячою закускою. Фаршировані гриби стануть справжньою окрасою застілля! Крім апетитного зовнішнього вигляду, вони ще фантастично смачні! У приготуванні грибочки прості, тому впораються всі.
Продукти, які знадобляться:
- Печериці великого розміру – 1 кг;
- Фарш яловичий – пів кілограма;
- Солодка паприка – пів ч. ложки;
- Петрушка (дрібно порубана) – одна ст. ложка;
- Чорний мелений перець – пів ч. ложки;
- Сіль – пів ч. ложки;
- Сир тертий – 50 г;
- Оливкова олія – 20 мл;
- Олія соняшникова – одна ст. ложка.
Приступаємо до процесу приготування
Насамперед займемося начинкою. Викладіть фарш в миску, всипте всі спеції, сіль і дрібно посічену зелень. Перемішайте добре.
Сформуйте приблизно однакові тефтелі невеликого розміру.
Печериці добре помийте і видаліть ніжки. Розкладіть капелюшки грибів на деку, який перед цим змастіть оливковою олією.
В кожну шляпку покладіть по тефтелі і злегка все збризніть оливковою олією.
Сир натріть за допомогою терки з дрібними клітинками. Посипте ним зверху фарш.
Заздалегідь включіть її, щоб вона нагрілася до 180 °. Помістіть гриби на півгодини. Смачного!