Рецепт дивовижних баклажанів в аджиці на зиму

Така заготовка підкорить усіх без винятку! Адже вона виходить приголомшливо смачною! При цьому готується просто, швидко і з звичайних продуктів.

Ви можете регулювати гостроту аджики на свій смак, тому в рецепті немає точної вказівки кількості гострого перцю. Також можете менше додати часнику, якщо любите менш пікантні закуски, але ми радимо додати стільки, скільки вказано в рецепті, адже тоді баклажанчики придбають саме той смак, який ми називаємо приголомшливим.

Які інгредієнти потрібно взяти:

  • Три кілограми баклажанів;
  • Один кг болгарського перцю;
  • Три кілограми помідорів;
  • Гострий перчик на ваш смак;
  • Дві головки часнику;
  • 200 мл олії соняшникової;
  • Дві склянки або 360 г цукру;
  • 100 мл 9% -ого оцту;
  • 100 г солі.

Переходимо до процесу приготування

У помідорів видаліть плодоніжки і поріжте їх на шматочки.

У болгарського перцю вичистіть насіння і поріжте їх теж на шматочки.

Почистіть весь часник від лушпиння і поріжте на шматки гострий перчик.

Підготовлені овочі перекрутити за допомогою м’ясорубки або перебити, використовуючи блендер.

Перекладіть овочеву масу в об’ємну каструлю і додайте всі інші продукти, призначені для маринаду. Ретельно перемішайте і помістіть на вогонь.

Поки вариться аджика, поріжте чисті баклажани у вигляді кружків, товщина яких повинна становити близько 1,5 сантиметра. Покладіть їх в киплячу аджику.

Варіть півгодини і при цьому весь час помішуйте. От і все!

Поки вариться закуска можна підготувати банки. Помийте їх з содою, обполосніть і простерилізуйте будь-яким звичним для вас методом.

Готовою закускою наповніть ємності і закатайте прокип’яченими кришками. Переверніть баночки і накрийте чимось теплим. Нехай остигають.

Rating
( No ratings yet )
Loading...