Рецепт дуже смачного пляцка “Спартак”

Цей пляцок “Спартак” особливо смакує дітям. Він надзвичайно ніжний, може бути гарним доповненням до столу на свята. Так, його приготування потребує часу та терпіння, но ця десертна страва того варта.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування:

  • 1 склянка молока;

  • 2 яйця;

  • 100 г масла;

  • 3 столові ложки меду;

  • 1 чайна ложка соди;

  • 1 склянка цукру;

  • 1 чайна ложка оцту;

  • 4 – 5 столових ложок какао (кількість какао формує колір пляцка: чим його більше, тим насиченішим буде колір);

  • 450 – 500 г борошна.

Процес приготування пляцка “Спартак”

Потрібно спочатку молоко, масло та мед довести до однорідної маси в металевому посуді на невеличкому вогні (ні в якому разі не кип’ятити).

Далі, збити яйця з цукром, з поступовим додаванням прохолодного молока. Вимішати борошно разом з вибраною кількістю какао. Загасити соду оцтом, ретельно змішати всі інгредієнти, доводячи до однорідності без круп’ятіння.

Після цього, тісто потрібно розділити на 10 (можна 12 частин) і кожну з них розкатати до розміру форми. Викласти тісто в підготовлену форму, зробити проколи виделкою та випікати кожну, не більше 7 хвилин, при 170 градусах в духовці.

Для змащення коржиків готуємо заварний крем

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока;

  • 1 склянка цукру;

  • 3 – 4 столові ложки борошна;

  • 3 яйця;

  • 400 г масла;

  • ванілін (якщо до вподоби).

Збиваємо яйця з цукром та борошном, додаємо невеличку кількість молока, змішуємо та ретельно розбиваємо грудочки. Вливаємо решту молока та ставимо на водяну баню (можна використовувати розсіювач). Доводимо до загустіння, при цьому не забуваємо постійно помішувати кремову масу ложкою (дерев’яною лопаткою).

Готовність крему можна визначити так: достатньо провести лопаткою по звареній масі, якщо лінія не заплила — знімайте з вогню. Потім нехай охолоне та змішуйте його зі збитим маслом.

Тепер залишилось тільки намастити коржі кремом, викладаючи один на одний, та дати час майбутньому “Спартаку” добре просочитися. Подавати до столу можна прикрашеним різними зефірками, тертим шоколадом та іншими кондитерськими прикрасами.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...