Рецепт дуже смачного і ніжного медового торта «Рижик»

Ніжний медовий торт «Рижик» - рецепт приготування

Напевно, багато хто впізнає цей тортик, бо його рецепт – це класика. Медове тісто і ніжний сметанний крем – ідеальне поєднання смаків. Торт можна приготувати на святковий стіл, так як готується він швидко і легко.

Необхідні інгредієнти для приготування медового торта:

Для тіста:

  • 3-3,5 стаканчика борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. меду;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. соди.

Для крему:

  • 300 г цукру;
  • 700 г жирної сметани (краще домашнього).

Як приготувати медовий торт

Маргарин, цукор і мед розтопіть за допомогою водяної бані. Під час цього процесу постійно мішайте. Всі інгредієнти повинні стати однією консистенцією.

Яйця розбийте в миску і додайте до них оцет і соду. Добре перемішайте і влийте в суміш, яка стоїть на водяній бані. Нехай постоїть на вогні ще пару хвилин, при цьому продовжуйте мішати, а потім приберіть з плити.

Просійте борошно і поступово всипте в розтоплену суміш. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук і не стане м’яким.

Тісто поділіть на вісім рівних шматків. Кожен шматок розкачайте в тоненький пласт. Відправте в розігріту духову шафу і випікайте при 180 °, поки коржі не придбають коричнево-золотистий відтінок.

В цей час займіться кремом. Просто змішайте інгредієнти і збийте до пишної маси. Можна також додати подрібнені горіхи (це на ваш розсуд).

Зберіть торт воєдино, змащуючи кожен коржик кремом. Зібраний торт змастити з усіх боків і можна присипати крихтою з обрізаних коржів, якщо є.

Rating
( No ratings yet )
Loading...