Рецепт домашнього торта «Монастирська хата»

Торт «Монастирська хата» смачний та красивий. Зовні навіть нагадує сільську хату. У цьому солодкому та в міру жирному десерті є легка кислинка завдяки вишні. Якщо робити “Монастирську хату” не поспішаючи, то тортик добре просочиться. Отримуєш просто шедевр!

Необхідні продукти:

  • 200 гр. цукру;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 400 гр. борошна;
  • Одна чайна ложка розпушувача;
  • 200 гр. сметани;
  • Кілограм вишні.

Щоб приготувати крем:

  • 250 гр. цукру;
  • 700 гр. сметани;
  • Ванілін взяти на ваш розсуд.

Покроковий процес приготування:

1. Заморожену вишню треба заздалегідь розморозити. Потім кладіть її в друшляк, щоб весь сік витік. На поступове розморожування піде півдня. Зате процес буде найправильнішим.

2. А ви в цей час робіть тісто. Збивати розм’якшене вершкове масло треба, взявши міксер. Можна насипати дрібку солі.

3. Потім поступово кладіть у масло цукор. І збивайте.

4. Після цього змішайте масло і сметану і добре перемішайте.

5. Додайте до борошна розпушувач і знову перемішати. Потім всипайте борошно в сметанно-масляну суміш і замішуйте тісто.

6. Можете також за бажання тісто загорнути харчову плівку для продуктів та віднести на 1 годину в холодильник. Однак якщо час обмежений, то випікайте відразу. Хоча за ті півдня, поки триває розморожування вишні, все можна встигнути.

7. Через годину дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 15 частин. З кожної скачайте кульку.

8. З кожної кульки розкачайте  ковбасу. У ширину – 7 см, у довжину – не менше 20-ти.

9. На кожну зі смужок тіста щільно покладіть ягідки вишні. Краї тіста міцно потрібно з’єднати та защипати.

10. Вийшли трубочки. Їх треба розкласти на дні листа, заздалегідь застеленого папером. Слідкуйте за тим, щоб трубочки лежали вниз швом.

11. Зробіть у духовці температуру 200 град. і випікайте 20 хвилин.

12. Зараз займіться справжнім класичним кремом. Взявши з холодильника сметану, збивайте її, поклавши цукор, доки він зовсім не розчиниться.

13. Якщо часом ви не обмежені, то сметану можна знову прибрати на полицю холодильника і чекати, поки вона застигне. Тоді крем стане густішим. Покладіть сметану в шматок марлі і повісьте над каструлею. Цю споруду треба поставити в холодильник. За 12 годин зайва сироватка стече.

14. Настав час складання торта. Покладіть на тарілку 5 трубочок. Щедро змастіть кремом. Зверху кладіть ще 4 трубочки. І знову – шар крему. Збирайте “Монастирську хату” поки не закінчаться всі «колоди». Перед вами – гарна хатка, яка змащена з усіх боків солодким кремом.

15. Зверху прикрасьте торт протертим шоколадом або насипте кокосову стружку.

Найкращий варіант для зустрічі Нового року!

А щоб ваш «будиночок» добре просочився, віднесіть його в холодильник до самого ранку. Ще краще – на добу. Тільки після цього він стане ідеальним!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...