Рецепт домашніх профітролей: які завжди виходять

Ласощі із заварних тістечок не любить, напевно, лише той, хто їх не їв ніколи. Найбільшу популярність серед всіх видів десерту отримали профітролі французькі (або маленькі еклери), неймовірно смачні і ніжні. До речі, кожній господині їх під силу приготувати вдома самій. Якщо вас це цікавить, то читайте рецепт.

Інгредієнти, які необхідні:

  • Склянка води – одна;
  • Масло вершкове. – 100 грамів;
  • Борошно просіяне – 1 склянка;
  • Яйця – п’ять штук.

На заварний крем візьміть:

  • 100 грамів масла вершкового;
  • Половину ½ чайної ложечки какао-порошку (хоча можна обійтися і без нього);
  • Одну банку згущеного молока.

Порядок випічки домашніх профіторолей:

1. Так як тісто на профітролі потрібно саме заварне, то готувати його треба на плиті. Для цього поставте на вогонь каструльку, де лежить 100 гр. масла.

2. Коли воно трохи розтопиться, його слід залити водою і, постійно розмішуючи, по частинах додавати борошна. Потім весь її об’єм треба ретельно перемішати і зняти каструлю з плити.

3. Після того, як заварювана маса трохи охолола, додайте в неї яйця по одному. І відразу після кожного яйця тісто вимішуйте. Як хочете – за допомогою міксера або зазвичай руками.

4. Під час, поки ви зайняті тістом, треба включити для розігріву духову піч. Найкраща температура для випікання профітролей – 175 град.

5. Потім промастіть дно дека олією (соняшниковою) і, взявши чайну ложку, кладіть профітролі. Якщо поспішайте, то візьміть кондитерський мішок. Так справа піде набагато швидше. Крім того, саме цей мішечок допоможе вам надати тісту бажану форму.

6. Деко з тістом поставте в гарячу духовку і починайте пекти тістечка. Треба пам’ятати, що відкривати духовку під час випікання не можна. А ось як тільки профітролі будуть мати золотисту скориночку, їх можна діставати і понести на стіл для охолодження.

7. А ви в цей час займіться приготуванням крему. У каструльці треба змішати половину пачки вершкового масла і банку згущеного молока. Варити слід до тих пір, поки повністю розтопиться масло.

8. Зварений заварний крем повинен охолонути. Потім, озброївшись кондитерським шприцом, заповнюйте ним готові тістечка.

Насолоджуйтесь цією смакотою!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...