Рецепт для ледачих. Пиріжки до чаю «Хвилинка»

Я дуже люблю сімейні посиденьки і дуже люблю що-небудь куховарити для цього, але так, щоб без зайвої метушні… Цей рецепт саме такий – пару хвилин і аромат по всьому будинку.

Нам необхідні:

  • 250 г борошна
  • 1/3 ч.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • 1 яйце
  • 150 гр сметани
  • 40 г вершкового масла
  • 200 г джему (мені подобається манго-персик, можете взяти будь-який густий джем)

У мисці змішуємо борошно, сіль, розпушувач і цукор. Перемішуємо, додаємо яйце, сметану і розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто до однорідного стану. Тісто має вийти м’яке, ароматне і трохи липуче.

Тісто ділимо на дві частини, присипаємо стіл борошном і розкачуємо два пласта. На пласт, на невеликій відстані один від одного викладаємо по 1 ч.л. джему. Накриваємо все другим шаром тіста і вирізаємо пиріжки склянкою з не великим діаметром, близько 7 см.

Рецепт для ледачих. Пиріжки до чаю «Хвилинка»

Викладаємо пиріжки на сковороду з невеликою кількістю розжареної олії і обсмажуємо до золотистого кольору. Робиться це дуже швидко: тісто тоненьке. Начинка готова – пару хвилин і рум’яні пиріжки готові!

Якщо не любите солодкі пиріжки з цим тістом можна готувати і інші начинки на ваш розсуд, в будь-якому випадку вийде смачно і швидко!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...