Я дуже люблю сімейні посиденьки і дуже люблю що-небудь куховарити для цього, але так, щоб без зайвої метушні… Цей рецепт саме такий – пару хвилин і аромат по всьому будинку.
Нам необхідні:
- 250 г борошна
- 1/3 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача тіста
- 1 яйце
- 150 гр сметани
- 40 г вершкового масла
- 200 г джему (мені подобається манго-персик, можете взяти будь-який густий джем)
У мисці змішуємо борошно, сіль, розпушувач і цукор. Перемішуємо, додаємо яйце, сметану і розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто до однорідного стану. Тісто має вийти м’яке, ароматне і трохи липуче.
Тісто ділимо на дві частини, присипаємо стіл борошном і розкачуємо два пласта. На пласт, на невеликій відстані один від одного викладаємо по 1 ч.л. джему. Накриваємо все другим шаром тіста і вирізаємо пиріжки склянкою з не великим діаметром, близько 7 см.
Викладаємо пиріжки на сковороду з невеликою кількістю розжареної олії і обсмажуємо до золотистого кольору. Робиться це дуже швидко: тісто тоненьке. Начинка готова – пару хвилин і рум’яні пиріжки готові!
Якщо не любите солодкі пиріжки з цим тістом можна готувати і інші начинки на ваш розсуд, в будь-якому випадку вийде смачно і швидко!