Рецепт буженини в рукаві – неймовірно смачне і соковите м’ясо

Якщо ви хочете приготувати неймовірно смачне і соковите м’ясо, не докладаючи особливих зусиль, то вам підійде буженина в рукаві. Для неї можна взяти свинячу м’якоть низької або середньої жирності, а також балик – він практично знежирений, тому при маринуванні можна буде додати трохи соняшникової олії з нейтральним запахом і смаком. Спеції та трави використовуйте будь-які, на свій смак.

Інгредієнти:

  • Свиняче м’ясо – 600 г.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 550 мл.
  • Мелена паприка – 1/3 ч. л.
  • Мелений коріандр – 1/3 ч. л.
  • Мелений пажитник – 1/3 ч. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.

Приготування буженини в рукаві:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування буженини заздалегідь – щоб в процесі нічого не упустити. Свиняче м’ясо ретельно вимийте проточною водою, після чого обріжте все зайве.

2. У харчовий контейнер або каструльку налийте теплу воду і розчиніть в ній сіль. Потім опустіть в розсіл свинину. Відправте в прохолодне місце на 30-40 хвилин.

Рецепт буженини в рукаві - неймовірно смачне і соковите м'ясо

3. Тим часом у невеликій піалі або соуснику змішайте спеції, олію. Також можна додати буквально дрібку солі. Все ретельно перемішайте – вийде не дуже густа, але дуже ароматна маса.

4. Злийте воду з контейнера. Свинину висушіть серветками. З усіх боків натріть м’ясо ароматною масою з спецій і олії. Можна дати м’ясу промаринуватися, а можна відразу приступити до запікання.

Рецепт буженини в рукаві - неймовірно смачне і соковите м'ясо

5. Акуратно перекладіть свинину з маринадом в рукав. Зубчики часнику почистіть, наріжте пластинками. Ці пластинки просто відправте в рукав. За бажанням можна нарізати часник невеликими шматочками і нашпигувати м’ясо. Зав’яжіть краї рукава, покладіть в форму для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

Рецепт буженини в рукаві - неймовірно смачне і соковите м'ясо

6. Через 35 хвилин буженина буде готова. Дайте їй трохи охолонути, після чого наріжте тонкими слайсами і подайте. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...