У класичному Наполеона взагалі немає ніякого сиру. Але завдяки цьому продукту, торт набуває нових смакові фарби. Він стає більш ніжний, легкий і більш корисний, що не може радувати тих, хто намагається вести здоровий спосіб життя. І до речі тортик виходить смачніший, ніж його класична версія.
Які інгредієнти потрібні для коржів:
- Курячі яйця – дві штуки
- Сир домашній – 400 г
- Цукор – 170 г
- Пекарський порошок – 10 г
- Масло вершкове – 100 г
- Ванілін – 8 г
- Борошно – пів кілограма
Які інгредієнти потрібні для крему:
- Цукор – 250 г
- Масло вершкове – 200 г
- Молоко – півтора літра
- Борошно – чотири ст. л .
- Курячі яйця – шість штук
- Ванілін – 10 г
- Крохмаль – три ст. л.
Поетапний процес приготування Наполеона з сирними коржами
Готуємо коржі
Сир кладемо в глибокий посуд. Всипаємо в нього цукор, ванілін і розбиваємо яйця.
Масло в м’якому стані теж додаємо в сир і починаємо розминати всі інгредієнти руками.
Борошно просіваємо разом з пекарським порошком і частинами всипаємо в сирну масу, вимішуючи м’яке тісто після кожного додавання. Також тісто не повинно липнути до рук.
Тісто ділимо на сім однакових шматків, які поміщаємо на пів години в морозильну камеру.
На робочу поверхню кладемо пекарський папір і розгортаємо на ньому дуже тонко шматок тіста. На тісто кладемо тарілку, діаметр якої повинен бути 20 см. І таким чином обрізаємо нерівні краї.
Так чинимо з усіма шматками тіста.
Розміщуємо по черзі кожен корж на 5-7 хвилин в духовку. Готуємо при 180 ° до золотистого відтінку.
Обрізки теж потрібно спекти, а потім подрібнити будь-яким доступним способом. Вони потрібні для присипки тортика.
Готуємо крем
Наливаємо в каструлю 1 л 200 мл молока і поміщаємо на слабкий вогонь. Чекаємо, коли закипить.
У молоко, що залишився розбиваємо яйця, всипаємо цукор, ванілін, борошно, крохмаль і розмішуємо.
Яєчно-молочну масу вливаємо в кипляче молоко тоненькою цівкою. Весь час помішуючи масу, доводимо її до кипіння. Потім прибираємо з плити і охолоджуємо.
У масу кладемо вершкове масло і збиваємо.
Збираємо торт
Всі коржі промазуємо кремом, ставимо один на одного, посипаємо крихтою з обрізків і поміщаємо на 8-10 годин в холодильник.