Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Готуйтеся записувати рецепт салату із баклажанів з печерицями на зиму.

Необхідні продукти:

  • Баклажан – 1,5 кг
  • Печериці – 500 г
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Соняшникова олія – 120 мл
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Помийте баклажани, обріжте краї і наріжте овоч квадратиками зі стороною 1,5-2 см. Перекладіть їх в каструлю з киплячою солоною водою (на 1 л – 1 ст. л. солі). Варіть 2 хвилини після закипання, потім відкиньте на друшляк.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Наріжте гриби пластинками і обсмажте на розігрітій сковорідці з соняшниковою олією (30 мл) протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Коли вода з баклажанів стече, розділіть їх навпіл і обсмажте кожну частину в 30 мл соняшникової олії на сильному вогні протягом 5 хвилин.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Наріжте цибулю чверть кільцями і обсмажте в олії до прозорості. Змішайте всі овочі, видавіть часник, додайте сіль, оцет і майонез. Добре перемішайте.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Розкладіть салат по банках, злегка утрамбовувавши, щоб не було порожнеч. Накрийте кришками і поставте в каструлю з тканинною серветкою на дні. Налийте води стільки, щоб вона доходила до «плічок» банок.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Стерилізують 20 хвилин після закипання. Потім витягніть і гарячими закатайте. Переверніть банки і залиште до повного охолодження.

Рецепт баклажанів з печерицями на зиму

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові баночки. Це за умови, що після дегустації баклажанового салату що-небудь залишиться. У мене перша партія в банки так і не потрапила. Майже все з’їли в цей же день. Але нічого, приготувала ще. І вам раджу!

Автор

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...