Рецепт баклажанів «Тещині язики» з горіховим соусом

Рецепт дуже простий і доступний кожній господині, особливо влітку, коли баклажани як ніколи стають доступними.

Нам знадобиться:

  • приблизно 3 середніх баклажана
  • 3-4 зубчики часнику
  • майонез – 100 г
  • помідори – 3-4 шт.
  • олія для смаження
  • кріп, петрушка
  • перець чорний або суміш перців
  • подрібнені грецькі горіхи або мигдаль – 150 г

Спочатку нам потрібно нарізати уздовж баклажани. Щоб уникнути гіркоти, посипаємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-15 постояти, випустити сік, який потім потрібно злити.

Якщо не хочете, щоб баклажани були занадто жирними, не додавайте олію в сковороду, а перед смаженням змастіть кожен з них по обидва боки пензликом, умоченим в олію.

Рецепт баклажанів «Тещині язики» з горіховим соусом

Майонез, перець, часник і горіхи перемішуємо в окремій мисці. Можна сюди ж, за бажанням, дрібно нарізати зелень.

Рецепт баклажанів «Тещині язики» з горіховим соусом

Беремо помідори, нарізаємо кружечками, викладаємо на баклажани спочатку соус, потім помідор і накриваємо його іншою частиною баклажана.

Рецепт баклажанів «Тещині язики» з горіховим соусом

Зверху прикрашаємо на свій розсуд зеленню, можна посипати крихтою з горіхів. Страва готова!

Rating
( No ratings yet )
Loading...