Рецепт ароматних і ніжних булочок на кефірі з яблучною начинкою

Булочки на кефірі з яблучною начинкою - рецепт приготування

Швидше заварюйте чай і приступайте до приготування дивовижних булочок! Приготування ароматної випічки не займе багато часу і з нею впорається будь-яка господиня, навіть не зовсім досвідчена. Кличте друзів і близьких на чаювання з смачними і ніжними булочками!

Для приготування булочок з яблучною начинкою візьміть наступні продукти:

Для тіста:

  • 500 г борошна пшеничного;
  • 100 мл води;
  • 250 мл кефіру;
  • 50 мл олії рослинного походження;
  • пів ч. л. солі;
  • 10 г дріжджів сухих;
  • 9 ст. л. цукру;
  • 2 курячих яйця;

Для начинки:

  • пів ч. л. кориці;
  • 2 яблука;
  • пів ст. л. соку лимона.

Поетапний процес приготування ароматних булочок з яблучною начинкою

Готуємо тісто

У глибокому посуді змішуємо всі інгредієнти для тіста (цукру кладемо 5 столових ложок), зазначені вище. Борошно всипаємо частинами в останню чергу і вимішуємо тісто. Прикриваємо посуд з тістом плівкою або рушником і залишаємо на пів годинки в тепленькому містечку.

Готуємо начинку

В цей час зрізаємо шкірку у яблук, вирізаємо серцевину і дрібненько нарізаємо або натираємо на тертці. Перекладаємо фрукти в миску, посипаємо корицею і поливаємо соком лимона, щоб не потемніли.

Формуємо і готуємо булочки

За пів години тісто має збільшитися в два рази. Його потрібно вимісити, а після розкачати в тонкий пласт.

На розкачане тісто викладаємо яблучну начинку і скручуємо в щільний рулетик. Ріжемо на диски середньої товщини.

Рецепт ароматних і ніжних булочок на кефірі з яблучною начинкою

Кожну булочку придавлюємо долонею, щоб одна сторона стала більш плоскою.

Заготовки викладаємо на деко, яке перед цим змащуємо олією. Ставимо на 10 хвилин в тепленьке містечко.

Рецепт ароматних і ніжних булочок на кефірі з яблучною начинкою

В цей час включаємо духовку на 200 °, щоб розігрілася.

Збиваємо яйце і промазуємо ним булки, присипаємо залишками цукру і відправляємо духовку. Випікаємо півгодини при 200 °.

Готовим булочкам даємо трошки охолонути, а потім розділяємо за допомогою ножа.

Rating
( No ratings yet )
Loading...