Картопля вважається другим хлібом. Без неї неможливо уявити сучасну кулінарію. Вона універсальна. З неї можна готувати гарнір, основну страву, закуски і салати. Її можна їсти на сніданок, обід, вечерю і як же святковий стіл без картопельки.
Даний рецепт підійде, як для ситної вечері, так і для святкової події. Приготування займе час, але воно того варте. Фарширована картопля м’ясом вийде неймовірно смачною, апетитною і незабутньою!
Які інгредієнти потрібні:
- 15 картоплин;
- 250 г будь-якого м’яса (курка, свинина, баранина, телятина);
- одна цибулина;
- томатна паста / сіль / чорний перчик на ваш смак;
- 50 г сметани;
- 50 г масла вершкового.
Переходимо до процесу приготування фаршированої картоплі
З картоплі зрізаємо шкірку, миємо й вирізаємо серединку. Складаємо в каструлю і варимо до напів готового стану (8-10 хвилин).
М’ясо миємо, з цибулини знімаємо лушпиння і ріжемо їх шматками. Перекручуємо все за допомогою м’ясорубки. Солимо, перчимо фарш, розмішуємо.
Наповнюємо картоплю м’ясною начинкою і викладаємо в глибоке деко або в форму. Викладайте так, щоб картопля щільно лежала одна до одної.
Масло розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом і змішуємо зі сметаною. Туди вливаємо трохи води і солимо. Мішаємо масу і заливаємо нею картоплю. Також можете додати томатну пасту.
Духовку включаємо на 180 °, щоб розігрілася, і після поміщаємо на пів години картоплю з начинкою.