Рецепт абрикосів в сиропі. Тверденькі, ароматні і дуже смачні!

Консервація абрикосів в сиропі - рецепт приготування

Це непросто абрикоси, це щось приголомшливе! Їх можна їсти так, а можна застосовувати в приготуванні різної випічки і десертів. Сироп теж можна застосовувати в десертах або компотах.

Що потрібно для приготування:

  • три кг абрикосів;
  • 700 г цукру;
  • два літри води;
  • половинка лимона для соку.

Переходимо до процесу приготування

Абрикоси необхідно ретельно помити і видалити кісточки.

Порада: абрикоси повинні бути тугими, не перезрілими і неушкодженими.

У каструлю налити воду, всипати цукор і вичавити сік з 1/2 лимона. Помістити на вогонь і час від часу потрібно мішати рідину. Коли сироп почне кипіти, зменшити вогонь і варити протягом п’яти хвилин.

Покласти в сироп абрикоси, почекати закипання і після проварити декілька хвилин.

Банки підготувати заздалегідь, простерилізувати. Розкласти по ним абрикоси, заповнивши ємності лише на 2/3.

Сироп вже без абрикосів знову закип’ятити і розлити по банках. Закатати ємності, перевернути і накрити чимось теплим. Залишити так, поки повністю не охолонуть.

Порада: щоб абрикоси можна було застосовувати як начинку для випічки, вони повинні бути дуже тугими.

Rating
( No ratings yet )
Loading...