Приготувати такі булочки можна швидко, просто на сковороді! Не вмикайте духовку – у цьому рецепті вона не знадобиться. Булочки виходять пишні, м’які, повітряні як пух – справжня смакота!
Інгредієнти для булочок:
- 140 мл теплого молока;
- 40 гр. цукру;
- 4 гр. сухих дріжджів;
- 250 гр. борошна;
- 1/4 ч. л. солі;
- 20 гр. вершкового масла;
- кунжут;
- начинка за смаком (варення, згущене молоко, заварний крем, шоколадна паста і т. п.).
У теплому молоці розчиніть цукор та дріжджі. Просійте сюди ж борошно із сіллю, руками замісіть трохи тугувате тісто.
Додайте м’яке вершкове масло кімнатної температури, руками вмішайте масло в тісто. Залиште тісто “відпочити” під рушником на 15 хвилин.
Розділіть тісто на 10 рівних частин, скачайте їх у кульки. Накрийте рушником та залиште ще на 10 хвилин.
Розкачайте кульку, присипте її наполовину кунжутом, пройдіться качалкою ще раз, щоб насіння прилипло, переверніть тісто.
Додайте начинку за смаком. На протилежному боці зробіть надрізи не до кінця.
Загорніть начинку та підверніть краї з боків. Згорніть, як рулетик.
Повторіть так із усіма кульками тіста. Накрийте рушником і залиште ще на 30 хвилин для збільшення.
Смажте на середньому вогні у фритюрі, поки булочки не набудуть апетитного золотого кольору.
Смачні як у гарячому, так і холодному вигляді! Прості булочки, які виходять завжди.