Ніжний і повітряний кекс з родзинками обожнює вся моя сім’я. Рецепт настільки просто, що з ним впорається кожна господиня.
Для приготування кексу нам потрібні інгредієнти:
- кефір – 250 мл;
- борошно – 300 г;
- яйця – 2 шт .;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло – 30 г;
- родзинки – 100 г;
- розпушувач – 10 г.
Процес приготування:
Яйця збиваємо з цукром.
Вливаємо вершкове масло (потрібно заздалегідь розтопити і охолодити) і кефір, перемішуємо.
Тепер насипаємо розпушувач і поступово, додаючи борошно, замішуємо тісто.
В кінці додаємо ізюм і добре перемішуємо всю масу, щоб вони рівномірно розподілилися по кексу.
Викладаємо тісто у форму, в якій ви будете пекти, і відправляємо в духовку на 35 хвилин (170 градусів, розігріти духовку потрібно заздалегідь).
Подаємо до столу! Близьких кликати не доведеться, вони самі прибіжать на цей божественний аромат! Смачного!