Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Французький бісквіт «Женуаз» випікають за одним і тим самим рецептом вже багато років. Технологія його приготування дещо відмінна від звичної нам. Наприклад, яйця збиваються на водяній бані.

Крім того, серед інгредієнтів можна зустріти вершкове масло, а ось розпушувача ви не побачите. На його місці буде кукурудзяний, пшеничний або картопляний крохмаль. Завдяки цьому генуезький бісквіт виходить еластичним та вологим.

У рецепті вказано технологію приготування звичайного білого бісквіту. Ви можете на його основі випікати шоколадний, кавовий, лимонний або якийсь інший. До речі, пишний бісквіт краще просочити сиропом під час приготування десерту.

Необхідні продукти:

  • Яйце – 6 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Пшеничне борошно – 140 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Вершкове масло – 80 г

Покроковий процес приготування:

З’єднайте яйця, жовток, цукор та сіль у чаші міксера. Нагрівайте інгредієнти, постійно помішуючи віночком на водяній бані до повного розчинення цукру.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Зніміть з вогню яєчну масу та збивайте її міксером до щільної, густої консистенції.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Вмішайте в яєчну масу борошно та крохмаль.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Перекладіть 2-3 ст. л. бісквітного тіста в окрему ємність і вмішайте в ньому розтоплене вершкове масло.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

З’єднайте дві частини бісквітного тіста, обережно перемішайте масу.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Викладіть тісто у форми і випікайте його в розігрітій до 175 ° С духовці 25-30 хвилин.

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Найкраще після випікання загорнути французький бісквіт у харчову плівку та дати постояти в холодильнику цілий день. Тоді він точно не втратить своєї висоти. А які ви зазвичай готуєте десерти з бісквітів? Діліться ідеями!

Пишний французький бісквіт «Женуаз»: покроковий рецепт

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...