Пишний бісквіт без яєць – завжди виходить і радує своїм смаком

Цьому домашньому рецепту напевно чотири десятки років, а може і більше. Але я люблю саме такий десерт. І коли хочеться до чашки чаю чогось смачного, солодкого, я без домашнього бісквіта не можу обійтися.

Він приваблює мене ще й простотою, швидкістю в приготуванні. Що стосується продуктів, вони, мені здається, знайдуться вдома у будь-якої господині.

Декор для бісквіта можна зробити за допомогою шоколадної глазурі, і тоді він стане в нагоді також для святкового столу.

Необхідні продукти:

  • Один стакан кефіру;
  • Стільки ж цукру (1 стакан);
  • Дві стол. ложки соняшникової олії (рафінованої);
  • Одна ч. ложка соди, погашеної оцтом;
  • Борошна взяти стільки, щоб тісто вийшло рідке, як роблять на оладки;
  • За своїм бажанням додайте горіхів, маку або ізюму.

Покроковий процес приготування:

1. У простору миску вилийте склянку кефіру, насипте цукру, влийте соняшникової олії, покладіть борошна, соду, яка погашена за допомогою оцту. Все це слід добре збити, включивши міксер. Якщо його немає, то просто перемішайте, взявши вилку або віночок. На смак бісквіта це ніяк не відіб’ється. За консистенцією тісто має бути типу густої сметани.

2. Чи можете додати в тісто горішків, ізюму, маку.

3. Потім вилийте його в форму для випікання і печіть до повної готовності.

4. Готовий бісквіт розріжте навпіл і промастіть його, взявши виготовлене вдома варення або повидло. Це додасть випічці смак і аромат. Приємного всім апетиту!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...