Пишні сирні косички: покроковий рецепт приготування

Сирні косички - рецепт приготування

Від таких косичок не відмовиться ніхто. Вони повітряні, пишні, м’які, мега ароматні і такі смачні, що з’їдаються одна за одною. Така випічка виходить красивою і зробити зовсім не складно. Рекомендую кожній господині зберегти рецепт і спробувати приготувати цю мега смакоту.

Необхідні інгредієнти

  • 250 гр борошна
  • 3 чайні ложки розпушувача
  • 100 гр цукрового піску
  • 1 пакетик ваніліну
  • 125 гр сиру
  • 1 яйце
  • 80 мл молока
  • 50 гр вершкового масла

Покроковий процес приготування

В першу чергу в окрему ємність відправляємо муку і розпушувач. Перемішуємо все добре.

В іншу ємність поміщаємо білок і цукровий пісок. Розтираємо до однорідності.

Тепер додаємо сир і продовжуємо процес.

Потім вливаємо молоко і сипем ванілін. Перемішуємо все віночком.

Додаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо перемішувати.

Після чого частинами підсипаємо борошно, при цьому замішуючи тісто. Тепер вимішуємо на столі. В результаті ми повинні отримати еластичне тісто.

Ділимо його на три частини. Кожну з них – ще на дві. Скачуємо в кульки і накриваємо їх.

Тепер беремо першу кульку, скачуємо її в ковбаску і ділимо на три однакові частини. І кожну з них теж скачуємо в тонку і довгу ковбаску. За потреби підсипає борошно.

Після чого з’єднуємо кінці трьох ковбасок і плетемо косичку. В кінці краї теж з’єднуємо між собою. Відправляємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером.

Проробляємо такі процеси з рештою тістом.
Коли всі вироби будуть на деку, то накриваємо їх рушником і залишаємо на чверть години «відпочити».

В окремій ємності об’єднуємо жовток і трохи молока. Перемішуємо все і, після закінчення потрібного часу, змащуємо цією сумішшю підготовлені вироби.

За бажанням посипаємо їх маком або цукровим піском.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готові сирні косички, даємо їм охолонути і подаємо до столу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...