Представляємо рецепт, який може стати справжнім відкриттям у вашій кулінарній практиці. Тому що це пісочне печиво на дріжджах справді виходить особливим!
У ньому поєднуються властивості двох видів тіста: дріжджового та пісочного. Тому печиво виходить одночасно пишним та розсипчастим. Дивно, що при всій легкості випічка не ламається і не кришиться. Загалом радимо спробувати.
Як відомо, пісочне тісто не буває без достатньої кількості жиру. Знадобиться пачка вершкового масла – це чимало. Наперед дістаньте його з холодильника. Так воно підтає – вам буде зручніше працювати. За бажанням у цьому рецепті вершкове масло можете замінити маргарином.
Сухі дріжджі можна замінити свіжими – їх знадобиться 25 г. Розчиніть дріжджі у теплій (близько 37 градусів) воді та залиште на 5 хвилин для старту. Форму печиву можете надати будь-яку.
Необхідні продукти:
- Вершкове масло – 220 г
- Цукор – 150 г
- Ванілін – 2 г
- Яйце – 3 шт.
- Сухі дріжджі – 10 г
- Вода – 80 мл
- Сіль – 1 дрібка
- Пшеничне борошно – 500 г
Покроковий процес приготування:
М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніліном. Збийте за допомогою міксера до пишноти. У процесі збивання введіть у суміш яйця – по одному. Додайте сіль.
Борошно просійте, змішайте із сухими дріжджами. Всипте борошно з дріжджами до масляно-яєчної суміші. Влийте теплу воду. Замісіть липке тісто і залиште його в мисці за кімнатної температури на годину.
Коли тісто підійде, вимішайте його. Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 2 см. Посипте пласт цукром, злегка примніть цукор качалкою. Розріжте тісто на прямокутники.
Вироби перекладіть на застелений пергаментом лист і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Пісочно-дрожжеве тісто можна використовувати не лише для печива. Воно підійде як основа для соковитих ягідно-фруктових пирогів, закритих або відкритих. Розкачуйте пласти тіста тонше, ніж для печива, і вибирайте начинку по сезону. Варення теж пригодиться. Буде дуже смачно!