Пиріжки з вишнею – повітряні, м’які і дуже смачні

Пиріжки можна приготувати з будь-якою начинкою, сьогодні буде розказано про те, як їх зробити з вишнею. Тісто для їх приготування буде замішуватися дріжджове, саме тому готова випічка вийде повітряною, м’якою і дуже смачною.

Для приготування дріжджового тіста буде потрібно молоко з будь-яким відсотком жирності, вишня солодких сортів. Яйце в тісто можна додавати або ж ні. У цьому рецепті яйце не використовувалося.

Складові:

Для тіста:

  • Молоко – 0,5 ст.
  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня – 200 г.
  • Цукор – 150 г.

Як приготувати:

1. У ємність для замішування тіста влийте тепле молоко. Додайте цукор, сіль, перемішайте.

2. Після цього додайте сухі дріжджі і просіяне борошно.

3. Замісіть тісто.

4. Залиште його обов’язково в теплому місці на годину.

Пиріжки з вишнею - повітряні, м'які і дуже смачні

5. Потім розділіть тісто на однакові шматки, скачайте їх в кульки – рівні і красиві.

6. Кожен кульку розкачайте качалкою або просто добре притисніть рукою. Викладіть по кілька вишень і насипте цукор.

Пиріжки з вишнею - повітряні, м'які і дуже смачні

7. Складіть один край тіста до іншого, придавлюючи трохи начинку. Зліпіть пиріжок, трохи його притисніть.

8. Викладіть пиріжки з вишнею на деко, можете його змазати олією соняшниковою.

Пиріжки з вишнею - повітряні, м'які і дуже смачні

9. Духовку розігрійте до 190 градусів. Відправте в неї пиріжки і випікайте їх 20-30 хвилин на середньому положенні в духовці.

Після випікання змастіть пиріжки цукровим сиропом. Для його приготування в кружку наберіть 40 мл води і додайте 3 ст. ложки цукру, добре перемішайте, і сміливо можете змастити готові пиріжки, поки вони не охололи.

Пиріжки з вишнею - повітряні, м'які і дуже смачні

Ось такі апетитні пиріжки вийшли! Подавайте їх до столу виключно тоді, коли вони охолонуть. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...