Пиріжки з повидлом: повітряна і ароматна випічка для всієї родини

Свіжа випічка не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Пиріжки добрі і в холодному, і в гарячому вигляді. Рецепт стане справжньою знахідкою навіть для самої недосвідченої господині.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно – 310 г;
  • Вершкове масло – 10 г;
  • Тепла вода – 170 г;
  • Сіль – 5 г;
  • Цукор – 20 г;
  • Дріжджі – 5 г.

Начинка

  • Повидло – 250-300 г.

* Соняшникова олія для смаження пиріжків – 250-300 г.

Змішуємо в глибокій ємності всі інгредієнти для тіста: борошно, м’яке масло, сіль, цукор і дріжджі, розведені з водою. Вимішуємо міцне тісто і залишаємо його відпочивати на 2-3 години, накривши ємність харчовою плівкою.

Тісто, яке піднялося кладемо на стіл, змазаний олією і трохи розминаємо.

Тепер скачуємо тісто в товстий джгут і ділимо його на 10-12 рівних частин. Скачуємо з них колобки і залишаємо відпочивати на столі 10-15 хвилин.

Розминаємо кожен колобок в грубий млинець і кладемо в центр начинку, краї защіпаємо. Так чинимо з кожним колобком.

У залізну ємність наливаємо олію і розігріваємо її.

Кладемо пиріжки в ємність з олією і починаємо смажити. Смажимо з обох сторін до золотисто-оранжевого кольору.

Пиріжки з повидлом: повітряна і ароматна випічка для всієї родини

Подаємо на великій тарілці або порційно. Не забудьте покласти на тарілку серветку, щоб вбралася зайва олія. Смачного!

Готуйте з любов’ю для себе і своїх близьких!

Rating
( No ratings yet )
Loading...