Пиріжки з картоплею смажені на сковороді – бабусин рецепт! Ну що може краще коли приїжджаєш до бабусі, а в неї по всій квартирі стоїть смачний аромат домашніх пиріжків? Я думаю нічого кращого цього немає. Особливо коли бабуся готує пиріжки за смачним рецептом. У такі моменти в повітрі літає незвичайна атмосфера тепла і затишку.
Інгредієнти:
- Дріжджі – 25 г
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 2 ч.л.
- Борошно – 500 г
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 300-400 г
Покроковий процес приготування:
1. Для початку активуємо дріжджі. Для цього в мисочку виливаємо склянку теплої води (не більше 40 градусів). Додаємо дві чайні ложки цукру. Подрібнюємо 25 г пресованих дріжджів. Гарненько перемішуємо, що б дріжджі повністю розчинилися у воді. Відставляємо їх на 15 хвилин в тепле місце.
2. Потім активовані дріжджі переливаємо в глибоку миску. Додаємо три столові ложки соняшникової олії і чайну ложку солі. В сито всипаємо 500 г пшеничного борошна вищого гатунку і просіваємо.
3. Перемішуємо і замішуємо тісто. Тісто має вийти ось таким еластичним, яке не липне до рук.
4. Кладемо тісто в чисту суху миску і накриваємо зверху пакетиком або харчовою плівкою. Залишаємо на півтори години в теплому місці.
5. Тим часом підготуємо начинку. Одну очищену ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. На сковорідку наливаємо олію. Викидаємо цибулю. Перемішуємо її. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
6. У мисці у мене картопля 300 – 400 г яку я відварила в підсоленій воді і злила з неї всю воду. Додаємо до неї обсмажену цибулю. Добре її розминаємо, робимо пюре.
7. Тісто добре зійшло, збираємо його руками. Кладемо на стіл, розрізаємо його навпіл. Кожну частину скачуємо джгутом. Приблизно 40 см довжиною, джгут не повинен бути тонкий. Потім нарізаємо на порційні шматочки з яких будемо робити пиріжки.
8. Беремо шматочок тіста і руками його розтягуємо, робимо у вигляді прямокутника.
9. Кладемо в середину начинку, начинки я беру на око.
10. Схоплюємо пальчиками краї, робимо ось такий трикутник.
11. Кладемо на стіл і розчавлюємо рукою, при необхідності виправляємо.
12. На сковорідку наливаємо велика кількість олії. Добре прогріваємо. Кладемо наших пиріжків стільки, скільки поміститися на сковорідку. У мене три помістилося. Обсмажуємо на середньому вогні до ось такого золотистого кольору з двох сторін.