Багато хто пам’ятає пиріжки, які часто продавалися на вокзалах та ринках, їх подавали і в деяких школах. Вони виходили напрочуд смачними завдяки обсмажуванні у великій кількості олії. Рецепт легко буде повторити і на домашній кухні: приготовані за цим рецептом пиріжки відрізняються найтоншим тістом і великою кількістю начинки. Тонкість самого тіста теж цікава, воно виходить таким через додавання розсолу та картопляного відвару.
Інгредієнти: по 200 мілілітрів розсолу та картопляного відвару, по чайній ложці солі та цукру, 7 грамів дріжджів, 4 столові ложки соняшникової олії, 800 грамів борошна, 5 картоплин, цибулина, сіль, перець та паприка.
Переливаємо в глибоку миску розсіл і картопляний відвар. Додаємо до них сіль і цукор, потім дріжджі та олію. Вводимо разом все борошно і замішуємо руками щільне тісто. Залишіть його під плівкою на 30 хвилин, нехай підійде.
Саме час підготувати начинку. Розминаємо відварену картоплю в ніжне пюре з додаванням перцю, паприки та солі. Змішуємо пюре із обсмаженою маленькими кубиками цибулею.
Тепер ділимо тісто на рівні частини, кожну розкачуємо в коржик. Кладемо начинку та формуємо пиріжки.
Зробіть їх трохи приплюснутими, так вони обсмажаться більш поступово.
Розігріваємо велику кількість олії та обсмажуємо пиріжки до золотистої хрусткої скоринки.
Приготовані таким чином пиріжки можна подати як закуску або навіть як головну страву. Начинку також можна міняти: спробуйте, наприклад, зробити пиріжки з фаршем.