Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Багато хто пам’ятає пиріжки, які часто продавалися на вокзалах та ринках, їх подавали і в деяких школах. Вони виходили напрочуд смачними завдяки обсмажуванні у великій кількості олії. Рецепт легко буде повторити і на домашній кухні: приготовані за цим рецептом пиріжки відрізняються найтоншим тістом і великою кількістю начинки. Тонкість самого тіста теж цікава, воно виходить таким через додавання розсолу та картопляного відвару.

Інгредієнти: по 200 мілілітрів розсолу та картопляного відвару, по чайній ложці солі та цукру, 7 грамів дріжджів, 4 столові ложки соняшникової олії, 800 грамів борошна, 5 картоплин, цибулина, сіль, перець та паприка.

Переливаємо в глибоку миску розсіл і картопляний відвар. Додаємо до них сіль і цукор, потім дріжджі та олію. Вводимо разом все борошно і замішуємо руками щільне тісто. Залишіть його під плівкою на 30 хвилин, нехай підійде.

Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Саме час підготувати начинку. Розминаємо відварену картоплю в ніжне пюре з додаванням перцю, паприки та солі. Змішуємо пюре із обсмаженою маленькими кубиками цибулею.

Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Тепер ділимо тісто на рівні частини, кожну розкачуємо в коржик. Кладемо начинку та формуємо пиріжки.

Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Зробіть їх трохи приплюснутими, так вони обсмажаться більш поступово.

Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Розігріваємо велику кількість олії та обсмажуємо пиріжки до золотистої хрусткої скоринки.

Пиріжки вокзальні: найтонше тісто і багато начинки

Приготовані таким чином пиріжки можна подати як закуску або навіть як головну страву. Начинку також можна міняти: спробуйте, наприклад, зробити пиріжки з фаршем.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...