Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Швидкі у приготуванні пиріжки-кошики за рецептом зі Сходу вигідно відрізняються від більшості звичних нам пиріжків.

Спочатку швидко замішуємо просте тісто: у глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо чайну ложку солі, вливаємо 200 мл молока, стільки ж води, додаємо 7 грамів дріжджів і вводимо 700 грамів борошна і замішуємо щільне, еластичне тісто. Залишаємо під плівкою підніматися на 40 хвилин.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Потім дістаємо та ділимо на 16 частин. Кожну розгортаємо в лист. Складаємо по 8 штук, кожен шар промазуючи вершковим маслом та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Тепер в окрему миску нарізаємо дрібними кубиками 500 г будь-якого м’яса. Туди ж шаткуємо 2 цибулини, додаємо за смаком сіль, зіру, коріандр. Вливаємо 50 мілілітрів олії та перемішуємо.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Повертаємо тісто на робочу поверхню. Знову ділимо його на 16 частин. З кожної формуємо кошик і наповнюємо його начинкою.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

І акуратно скріплюємо краї, роблячи вже пиріжки. Перекладаємо їх на застелене пергаментом деко.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Запікаємо 35 хвилин при 200 градусах.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Начинку до пиріжків можна взяти й іншу. Рецепт припускає експерименти.

Пиріжки-кошики. Спочатку наповнюємо начинкою, а потім закриваємо зверху

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...