Пиріг «Запечений йогурт» без борошна і цукру – хіт цього літа!

Без пляшки йогурту після роботи додому не повертаюся, особливо якщо попереду два вихідних дня. Важка випічка влітку в нашому будинку не вітається. Я все частіше готую йогуртові десерти. Серед улюблених торт «Бите скло» і повітряний пиріг з йогурту. У нього я не додаю ні борошно, ні цукор.

У вас могло виникнути питання, за рахунок чого страва виходить солодкою. Так, цукор в неї я не додаю, адже використовую підсолоджений йогурт. Іноді навіть беру його з якимись добавками, наприклад, полуницею або абрикосом. Таким чином пиріг з йогурту набуває віддалений смак фруктів.

Інгредієнти

  • Йогурт – 400 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г

1 скл. підсолодженого йогурту перелийте в глибоку миску. До нього додайте яйця. Віночком перемішайте інгредієнти до однорідності. Просійте до них кукурудзяний крохмаль.

Знову ретельно перемішайте масу. Форму для запікання вистеліть папером для випічки. Перелийте в форму йогуртову масу.

Пиріг «Запечений йогурт» без борошна і цукру - хіт цього літа!

Готуйте пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці 35-50 хвилин. Готовність його визначайте по золотистій скоринці. Слідкуйте, щоб випічка не підгоріла.

Подавайте десерт до столу злегка охололим. Так його буде легше нарізати. На моїй пам’яті це єдиний пиріг з йогурту, який реально приготувати всього з 3 інгредієнтів. У цьому рецепті приваблює також і те, що з ним легко впоратися всього за 30 хвилин. Сподобався пиріг? Чекаємо відгуків в коментарях!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...