Цей пиріг з полуницею ви полюбите з першого шматочка. Готується він у лічені хвилини і вийде навіть у самого недосвідченого кулінара. Пиріг виходить ніжний і буквально тане в роті, а ароматна полуниця надає йому приємну кислинку.
Необхідні продукти
- 200 грам пшеничного борошна
- 160 грам цукру
- 4 курячих яйця
- 150 грам вершкового масла
- 2 чайна ложки розпушувача
- 10 грам ванільного цукру
- лимонна цедра
- сіль
- полуниця
- цукрова пудра
У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і ванільний цукор. Все перемішуємо міксером до однорідної маси.
Додаємо в масу по одному курячі яйця. Після кожного додавання суміш перемішуємо міксером. Потім додаємо сіль і лимонну цедру, знову перемішуємо.
У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо і просіваємо в рідку суміш. Все знову перемішуємо.
Беремо форму і застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто.
Полуницю промиваємо і розрізаємо на 2 частини. Викладаємо її на тісто злегка втоплюючи.
Заготівлю прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг дістаємо, охолоджуємо, виймаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.