Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Випічка з яблуками, безумовно, гарна. Але мій фаворит серед начинок – слива. Як тільки вона дозріває, я відразу ж починаю готувати всілякі пироги. Цього разу наш десерт буде менш калорійний. Пропоную вашій увазі пиріг з вівсяних пластівців. І, як ви вже здогадалися, пекти ми його будемо зі сливами.

Щоб сильніше розкрити смак фрукта, раджу додати до нього трохи спецій. Відмінно підійде кориця, кардамон або гвоздика. Я в своєму рецепті використовувала інше поєднання, з лимонною цедрою. Що стосується сорту слив, то можна взяти будь-які. Мені найбільше подобається угорка. Вона щільна і не дуже солодка, а кісточку вийняти простіше простого.

Необхідні продукти:

  • Слива – 400 г
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Коричневий цукор – 3,5 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 100 г
  • Пшеничне цільнозернове борошно – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Ванільний екстракт – за смаком

Покроковий процес приготування:

Очистіть сливи від кісточок і наріжте часточками. Додайте цедру, 1 ст. л. цукру і крохмаль, щоб слива не виділяла багато соку. Добре перемішайте.

Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Змішайте великі вівсяні пластівці, борошно, цукор, розпушувач і сіль, влийте кілька крапель ванільного екстракту і перемішайте.

Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Додайте розм’якшене вершкове масло і змішайте інгредієнти разом. Зручніше зробити це рукою, але можна використовувати ложку. Тісто має бути розсипчасте.

Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Застеліть дно роз’ємної форми (18 см) пергаментним папером, стінки змастіть олією і теж покрийте папером. Викладіть половину тіста і злегка ущільніть основу склянкою.

Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Перемішайте начинку і викладіть у форму. Покрийте сливи тістом, просто посипавши його зверху. Випікайте пиріг 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами

Вівсяний пиріг виходить дуже апетитним: зовні рум’яна кірочка, а всередині соковита і ніжна начинка. А який аромат дає цедра! Пізніше можна буде замінити сливи на яблука, а влітку на інші сезонні фрукти. Пробуйте і діліться враженнями.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...