Пиріг з ягодами зі сметаною заливкою, детальний рецепт

Пиріг з ягодами зі сметаною заливкою - рецепт приготування

Смачний пиріг з пісочного тіста з найніжнішою начинкою. Можна брати для пирога будь-які ягоди: смородину, малину, полуницю, ожину, чорницю і т.д.

Ягоди можуть бути як свіжі, так і заморожені. Я буду пекти пиріг із замороженою чорницею.

Складові

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Ванілін – за смаком

Для начинки:

  • Ягоди (будь-які) – 300 г
  • Цукор – 150 г
  • Сметана – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 2 ч. ложки
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Цукор для ягід – 120 г

Рецепт приготування пирога з ягодами

Спочатку приготуємо пісочне тісто. Для цього, в миску вливаємо розтоплене вершкове масло.

Додаємо сметану, вбиваємо яйце і перемішуємо. Потім, додаємо цукор і ванілін. Все добре перемішуємо лопаткою.

Поступово вводимо додаємо і замішуємо тісто. Тісто виходить ніжне, яке не липне до рук.

Відправляємо готове тісто в холодильник на 30 хвилин.

Після, дістаємо з холодильника і розкачуємо качалкою в тонкий пласт, товщиною 1 см.

Дно форми для випічки застеляємо пергаментним папером.

Форма у мене роз’ємна, діаметром 25 см. Боки форми змащуємо шматочком вершкового масла.

Пласт тіста кладемо в форму, притискаємо акуратно на дно і боків, формуємо борти.

Зайве тісто зрізаємо. У нас вийшов «кошик з тіста». Ставимо форму з тістом в холодильник на 15 хвилин. Поки тісто в холодильнику, робимо заливку.

У глибоку ємність кладемо сметану і вбиваємо яйце. Додаємо 2/3 цукру, ванілін, 1 ч. ложку крохмалю (у мене кукурудзяний) і борошно.

Міксером збиваємо всю масу, до розчинення цукру.

Ягоди у мене заморожені, які я залишила при кімнатній температурі, на одну годину. До ягід всипаємо решту цукру і 1 ч. ложку крохмалю.

Акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити ягоди.

Форму з тістом дістаємо з холодильника і ягоди кладемо на тісто. Розрівнюємо ягоди в формі і заливаємо сметаною заливкою.

Розігріваємо заздалегідь духовку до 190 ° C. Випікаємо пиріг 40-45 хвилин, до готовності.

Готовий пиріг витягаємо з форми, після повного охолодження.

Наш ягідний пиріг вийшов чудовим, смачним і ароматним. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...