Пиріг з яблуками по-польськи. Смачна начинка і розсипчасте тісто

Чи маєте ви блокнот, куди записуєте цікаві рецепти? Ця ніжна випічка з пісочного сирного суфле і яблучної начинки з білковим суфле точно для подібної записної книжки.

Необхідні продукти:

На тісто

  • 250 гр. борошна (пшеничного);
  • 200 гр. вершкового масла;
  • Одна чайна ложка розпушувача;
  • Чотири яєчних жовтки.

На начинку

  • Кілограм яблук;
  • 80 гр. цукру;
  • Одна столова ложка соку лимонного;
  • Цедра від 1-го лимона.

На суфле

  • Чотири яєчних білка;
  • 170 гр. цукру;
  • Одна чайна ложечка цукру (ванільного).

Покроковий процес приготування:

1. У миску, яка поглибше, покладіть вже розм’якшене масло.

2. Додайте 4 жовтки і розітріть, взявши віночок, до однорідного стану.

3. Просійте борошно в цю ж миску і додайте розпушувач.

4. Замішайте тісто, розділіть на нерівні за розмірами шматочки в співвідношенні 60 на 40. Зберіть усі частини тіста в дві великих кулі і загорніть в плівку для продуктів.

5. Кулю, яка більше, поставте в холодильник, а меншу – в морозилку.

6. Займіться начинкою. Очистіть яблука і на грубій терці їх натріть.

7. Додайте лимонного соку з цукром, перемішайте.

8. Тушкуйте на вогні середньої сили хвилин 15-ть і залиште потім яблука для охолодження.

9. Зараз покладіть в тушковані яблучка цедру лимона і розмішайте. Начинку ви зробили.

10. Дістаньте з холодильника тісто (шматок побільше) і розкачайте до тонкого коржа.

11. Форму з випікання (я маю роз’ємну з діаметром 24 сантиметри) застеліть пергаментним папером.

12. Перекладіть розкатаний пласт тіста в форму, розподіліть його по дну і сформуйте невисокі борти.

13. Влийте білки в миску, киньте туди обидва види цукру.

14. Збийте білкову масу до появи піни. Вона повинна бути щільна і пишна. У мене на збивання пішло 8 хв.

15. У формочку на шар тіста кладіть начинку з яблук і розрівняйте її по всій поверхні.

16. На тертці подрібніть половину тіста, яке заморожене. І це натерте тісто покладіть на яблучну начинку.

17. Потім вливайте в форму гущу зі збитих білків, обережно розрівняйте.

18. На шар з білків кладіть залишки замороженого і протертого тіста.

19. Доведіть духову піч до 180 градусів і печіть пиріг 45 або 50 хв.

20. Дістаньте пиріг з форми після того, як він повністю охолоне.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...