Пиріг з грушами на молоці – м’який, ароматний і смачний

Пиріг з грушами на молоці можна приготувати до чаю в тому випадку, якщо раптом до вас вирішили прийти гості, а ви їх зовсім не чекаєте. Готувати таку випічку не тільки легко і швидко, але ще вона і виходить м’якою, ароматною і дуже смачною. Подавати до столу готовий пиріг варто після того, як він трохи охолоне, та й розрізати його на порційні шматочки рекомендується тоді ж.

Для його приготування краще всього купити соковиті, стиглі груші. Ні в якому разі не можна використовувати фрукти зелені. Нарізати ж їх варто скибочками або кубиками, особливе значення цей момент не має. Єдине – скибочки можна красиво викласти в тісто по колу, готовий пиріг так буде виглядати більш ефектно і святково.

Складові:

  • Груші – 3-5 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко з будь-яким відсотком жирності – 0,5 ст.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Борошно – 120 г.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Як приготувати пиріг з грушами:

1. Куряче яйце вбийте в миску, до нього відразу ж всипте цукор.

2. Віночком добре розітріть інгредієнти і влийте молоко.

3. Потім додайте борошно вищого гатунку.

4. Всипте розпушувач. Якщо розпушувача немає, можете сміливо використовувати соду, тільки обов’язково її погасіть оцтом.

5. Перемішайте до однорідності тісто. Використовуйте для цієї мети кухонний віночок або взагалі підключіть до мережі міксер. Грудочок в тісті не повинно бути.

6. Підготуйте форму для випікання. Якщо форма для випікання металева, тоді обов’язково змастіть її вершковим маслом. Якщо ж вона силіконова, дану процедуру проробляти не потрібно. Вилийте акуратно підготовлене тісто в форму для випікання.

Пиріг з грушами на молоці - м'який, ароматний і смачний

7. Груші вимийте і наріжте їх гострим ножем.

Пиріг з грушами на молоці - м'який, ароматний і смачний

8. Викладіть груші в тісто по колу, як на фото.

Пиріг з грушами на молоці - м'який, ароматний і смачний

9. Відправте форму з пирогом в розігріту до 190 градусів духовку на 25-35 хвилин. Готовність його обов’язково перевірте дерев’яною шпажкою.

Пиріг з грушами на молоці - м'який, ароматний і смачний

Ось такий гарний, а головне – дуже смачний пиріг з грушами на молоці вийшов! Не забудьте, що його нарізати варто виключно тоді, коли він охолоне. Та й в цілому гаряча випічка дуже шкідлива для шлунка, не забувайте про це!

Пиріг з грушами на молоці - м'який, ароматний і смачний

Rating
( No ratings yet )
Loading...