Літо і випічка з ягодами – це синоніми! Якщо в таку спеку вам не хочеться довго працювати на кухні, то обов’язково спробуйте приготувати літній ягідний пиріг за цим рецептом. З роботою впорається навіть люба господиня, адже пиріг готується дуже просто. Все, що вам необхідно буде зробити – змішати всі інгредієнти!
Щоб приготувати пиріг будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Яйце – 2 шт;
- Борошно – 2 склянки (240 г);
- Цукор – 3/4 – 1 стакан (160-200 г);
- Ванільний цукор – 10 г;
- Сіль – 1/3 ч.л;
- Молоко – 8 ст.л;
- Соняшникова олія – 8 ст.л;
- Ягоди – 300 г + 1 ст.л. муки.
Змішайте яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, молоко, олію. До рідкої основи додайте борошно, змішане з розпушувачем і добре перемішайте.
З’єднайте ягоди з однією столовою ложкою борошна. Для цього рецепта підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. Однак в тому випадку, якщо ви плануєте використовувати заморожені ягоди, вам доведеться трохи збільшити час випічки.
Додайте ягоди в тісто і добре перемішайте інгредієнти. Дно форми для випічки застеліть пергаментним папером, а боки змастіть соняшниковою олією. Перекладіть тісто в форму.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Після випікання залиште пиріг у формі на 10 хвилин, а потім акуратно перекладіть його на тарілку.
Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою і при бажанні прикрасьте ягодами.