Пиріг-пудинг із суцільної начинки. Використовуємо склянку борошна, і тіста виходить буквально 2 міліметри

Більшість пирогів залишається смачною лише день-два, оскільки потім тісто починає черствіти. Ця проблема повністю вирішується новим рецептом пирога-пудингу майже з суцільної начинки. Борошна використовуватимемо всього склянку, так що і тіста вийде буквально 2 міліметри.

Інгредієнти: 500 г ананасу, 180 г цукру, 650 мл води, 150 г кукурудзяного крохмалю, склянка борошна, 27 г сухого молока, 90 г вершкового масла, трохи солі, 2 яєчних жовтка для змащування.

Ананас ріжемо на невеликі шматочки і перемелюємо у блендері з додаванням води до однорідної маси. Потім висипаємо до нього крохмаль, цукор і знову збиваємо. Суміш, яка вийшла, переливаємо в сотейник і варимо, постійно помішуючи, на вогні трохи вище середнього. Маса загусне, знімаємо її убік і накриваємо, щоб поверхня не пересохла.

Пиріг-пудинг із суцільної начинки. Використовуємо склянку борошна, і тіста виходить буквально 2 міліметри

Тепер додаємо в борошно розпушувач, сухе молоко та трохи солі. Додаємо масло і перемішуємо, потроху вливаючи воду. Потім тісто замішуємо вже руками. Залишаємо готове тісто у плівці на 15 хвилин.

Пиріг-пудинг із суцільної начинки. Використовуємо склянку борошна, і тіста виходить буквально 2 міліметри

Змащуємо форму вершковим маслом. Тісто ділимо на дві частини під розмір форми та розкачуємо у пласти.

Вистеляємо перший лист тіста у форму, зверху викладаємо начинку, накриваємо другим листом тіста, змащуємо його яєчним жовтком і ставимо в духовку на 45 хвилин при 170 градусах.

Пиріг-пудинг із суцільної начинки. Використовуємо склянку борошна, і тіста виходить буквально 2 міліметри

Пиріг-пудинг залишиться свіжим та соковитим не менше тижня. Його зручно подати і до чаю, і як смачний сніданок.

Пиріг-пудинг із суцільної начинки. Використовуємо склянку борошна, і тіста виходить буквально 2 міліметри

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...