Пиріг «Повний захват». Тісто як пух, з ним впорається будь-яка господиня

Пиріг «Повний захват» - рецепт приготування

Дуже простий і смачний пиріг з сиром, який завжди виходить ідеальним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 150 мл;
  • борошно – 450-500 г
  • яйця – 3 шт;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 4 ст.л;
  • сіль – третина ч.л.
  • сухі дріжджі – 8 гр.

Для приготування начинки візьміть:

  • сир домашній – 250 г;
  • цукор – 2 ст.л;
  • жовток – 1 шт;
  • родзинки – 50 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Розтоплюємо вершкове масло.

Цукор змішуємо з сіллю і теплим молоком, вершковим маслом і яйцями, перемішуємо масу.

Борошно просіваємо і змішуємо з дріжджами. Додаємо порційно борошно з дріжджами в рідку масу, вимішуємо тісто до того, як воно стане м’яким і перестане липнути до рук. Накриваємо тісто плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину, потім обминаємо його і залишаємо ще на 1 годину.

Сир змішуємо з ванільним цукром і жовтком, цукром за смаком, перемішуємо до однорідності. Можна скористатися блендером.

Тісто обминаємо і ділимо на шматочки – приблизно 22 штуки. Розкачуємо в коржі, кладемо начинку і защипуємо з боків.

Круглу форму для випічки застеляємо пергаментом і укладаємо човники в форму, сиром вгору. Посипаємо родзинками або додайте їх безпосередньо в сир. Залишаємо на 15 хвилин і змащуємо збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 25 – 30 хвилин.

Таке тісто відмінно підходить і для яблучного пирога – яблука ріжемо на тонкі часточки і змішуємо з корицею і цукром та укладаємо в тісто.

Rating
( No ratings yet )
Loading...