Пиріг на сковороді з яблуками. Тісто готується пару хвилин

Пиріг на сковороді з яблуками, рецепт приготування

Просте в приготуванні тісто, виходить дуже смачним і м’яким, відмінно поєднується з яблучною начинкою.

Для страви вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 300 г;
  • яблука – 3 шт. + 2 ст.л. цукру;
  • кефір – 200 мл;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • масло вершкове – 80 г;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 1 ч.л;
  • горіхи грецькі – 50 г.

Миємо яблука, видаляємо серцевину і ріжемо на 8 часточок.

Сковороду беріть з високим бортами і добре змащуйте її всередині вершковим маслом, а на дно рівномірним шаром, насипаємо 2 ст.л цукру. Викладаємо яблучні скибочки.

Збиваємо яйця з сіллю, потім всипаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо масу і ретельно збиваємо її міксером до повного розчинення цукру і збільшення об’єму в кілька разів.

Вливаємо кефір. Бажано брати жирний. Масу збиваємо міксером.

Борошно з’єднуємо з содою і просіваємо. Всипаємо в масу і замішуємо тісто до однорідного стану.

Розтоплюємо вершкове масло і вмішуємо його в тісто.

Горіхи подрібнюємо блендером і так само змішуємо з тістом.

Виливаємо тісто на яблука, накриваємо пиріг кришкою і печемо на повільному вогні протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Знімаємо сковороду з вогню, накриваємо тарілкою, перевертаємо.

Пиріг залишається смачним і м’яким і на наступний день!

Пиріг на сковороді з яблуками. Тісто готується пару хвилин

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...