Повітряний, ніжний апельсиновий пиріг виходить надзвичайно ароматним та смачним! До того ж, приготування потребує мінімум зусиль, витрат та часу. Він подається з абрикосовим джемом та кокосовою стружкою. Наповнений фруктовими відтінками десерт найкраще засвоюється з філіжанкою гарячого чайка!
Необхідні продукти:
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 дрібка
- Цукор – 120 г
- Ванільний цукор – за смаком
- Соняшникова олія – 100 мл
- Йогурт – 125 г
- Апельсин – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 180 г
- Розпушувач – 15 г
- Абрикосовий джем – за смаком
- Кокосова стружка – за смаком
Покроковий процес приготування:
Спочатку підготуйте апельсин. Добре його помийте і зніміть цедру за допомогою дрібної терки. Із цього ж апельсина видавіть сік.
За допомогою міксера збийте яйця з цукром та дрібкою солі до утворення піни.
Потім, продовжуючи збивати, тонким струмком влийте соняшникову олію.
Додайте йогурт, апельсиновий сік та цедру. Добре перемішайте.
Невеликими порціями просійте борошно з розпушувачем в отриману масу і замісіть однорідне тісто.
Злегка змастіть форму діаметром 20 см маслом, посипте його борошном, покладіть в неї тісто.
Поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 30 хвилин.
Готовий пиріг змастіть абрикосовим джемом і посипте кокосовою стружкою.
Повітряний і ніжний пиріг на апельсиновому соку буденне чаювання перетворить на яскраве та святкове. А його божественний аромат наповнить затишком вашу оселю. Спробувавши цей десерт раз, ви точно будете його готувати ще й ще!