Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

Повітряний, ніжний апельсиновий пиріг виходить надзвичайно ароматним та смачним! До того ж, приготування потребує мінімум зусиль, витрат та часу. Він подається з абрикосовим джемом та кокосовою стружкою. Наповнений фруктовими відтінками десерт найкраще засвоюється з філіжанкою гарячого чайка!

Необхідні продукти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 120 г
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Йогурт – 125 г
  • Апельсин – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 180 г
  • Розпушувач – 15 г
  • Абрикосовий джем – за смаком
  • Кокосова стружка – за смаком

Покроковий процес приготування:

Спочатку підготуйте апельсин. Добре його помийте і зніміть цедру за допомогою дрібної терки. Із цього ж апельсина видавіть сік.

Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

За допомогою міксера збийте яйця з цукром та дрібкою солі до утворення піни.

Потім, продовжуючи збивати, тонким струмком влийте соняшникову олію.

Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

Додайте йогурт, апельсиновий сік та цедру. Добре перемішайте.

Невеликими порціями просійте борошно з розпушувачем в отриману масу і замісіть однорідне тісто.

Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

Злегка змастіть форму діаметром 20 см маслом, посипте його борошном, покладіть в неї тісто.

Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

Поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 30 хвилин.

Готовий пиріг змастіть абрикосовим джемом і посипте кокосовою стружкою.

Пиріг на апельсиновому соку: рецепт нашвидкуруч

Повітряний і ніжний пиріг на апельсиновому соку буденне чаювання перетворить на яскраве та святкове. А його божественний аромат наповнить затишком вашу оселю. Спробувавши цей десерт раз, ви точно будете його готувати ще й ще!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...