Пиріг «Кучерявець» на кефірі – м’який, повітряний і смачний

Пиріг «Кучерявець» на кефірі виходить дуже м’яким, повітряним і смачним. Найважливіше в його готуванні те, що він робиться дуже швидко, так як досить просто змішати всі інгредієнти в мисці. Особливу родзинку готовому пирогу надають горіхи, саме завдяки їм він виходить і більш привабливим на вигляд.

Подавати пиріг «Кучерявець» до столу слід виключно після того, як він охолоне. Та й нарізати його на порційні шматочки бажано тоді ж. Зверху пиріг можна додатково посипати цукровою пудрою, правда, він і так виходить досить солодким і смачним. Поєднується ж він чудово з чаєм, молоком і будь-якими фруктовими напоями.

Інгредієнти:

  • Кефір з будь-яким відсотком жирності (також можна використовувати кисле молоко) – 1 ст.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські – за смаком.
  • Борошно – 1 ст.

Як приготувати пиріг «Кучерявець»:

1. У глибоку миску вбийте курячі яйця, додайте до них відразу ж сіль і цукор.

2. Тепер влийте кефір. Якщо ви плануєте замість розпушувача використовувати соду, тоді нагрійте кисломолочний продукт до теплого стану.

3. Всипте розпушувач.

4. Дуже добре все перемішайте. Якщо ви додавали соду, тоді вона вступить в реакцію з кефіром, і маса стане більш повітряною і пишною.

5. Додайте борошно вищого гатунку.

Пиріг «Кучерявець» на кефірі - м'який, повітряний і смачний

6. Знову добре перемішайте тісто і вилийте його в відповідну за розміром форму для випікання, яку змастіть соняшниковою олією. Замість олії можна сміливо використовувати і вершкове масло. Якщо ж формочка силіконова, тоді її змащувати не потрібно.

7. Волоські горіхи очистіть від шкаралупи. Подрібніть їх, але не занадто дрібно. Тепер викладіть їх зверху на пиріг в довільному порядку.

Пиріг «Кучерявець» на кефірі - м'який, повітряний і смачний

8. Відправте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Через зазначений проміжок часу перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Якщо вона буде сухою, значить пиріг готовий. Якщо ні, тоді варто додати часу, ще хвилин на 10.

Пиріг «Кучерявець» на кефірі - м'який, повітряний і смачний

Ось такий готовий пиріг «Кучерявець» вийшов! Не забудьте до нього заварити смачний чай або каву.

Пиріг «Кучерявець» на кефірі - м'який, повітряний і смачний

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...