Шеф-кухар ділиться своїм улюбленим рецептом сніданку. У його виконанні крупа перетворюється на вишукану страву. Вся справа навіть не в техніці приготування, а в добавках. Варто лише включити до рецепту яйця з моцарелою, і він заграє новими фарбами.
Необхідні продукти:
- Пшоняні пластівці – 50 г
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Паприка – за смаком
- Твердий сир – 30 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Вершки – 150 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Оцет – 1 ст. л.
- Моцарелла – 150 г
Покроковий процес приготування:
Приготуйте яйця пашот: до каструлі, повної води, додайте оцет і залиште нагріватися на маленькому вогні. Для вдалого яйця пашот бажано спочатку вилити в ситечко і дати стекти зайвій рідині. Потім акуратно покладіть його в воду, яка закипає, і варіть 3 хвилини. Дістаньте і відразу перекладіть у холодну воду. Повторіть із другим яйцем.
Кашу всипте в каструлю, додайте вершки (23%) та воду (близько 300 мл). Додайте сіль та цукор. Густоту каші регулюйте на свій розсуд, головне, щоб пластівці не були жорсткими. Додайте вершкове масло і перемішайте.
Моцарелу наріжте кубиками. Половину з них викладіть на дно тарілки та залийте гарячою кашею. Потім ще один шар моцарели та шар каші. Сир почне плавитись від високої температури.
Останній штрих: викладіть яйця пашот зверху і зверху натріть шматочок ароматного твердого сиру. Присипте паприкою та подавайте кашу до столу.
Так само, як і вівсянку, пшонку заготовляють у вигляді пластівців для швидкого приготування. Але якщо у вас під рукою тільки цілісна крупа, нічого страшного! Знадобиться трохи більше часу на варіння, але результат вийде анітрохи не гірше. Головне — не пошкодувати вершків та сиру, які додадуть каші майже кремовий смак. Смачного!