Святковий новорічний стіл обов’язково має бути не лише смачним, а й ошатним та барвистим. Наш рецепт дозволить одночасно закрити обидві цілі: м’ясні ялинки з ароматною начинкою, напевно, запам’ятаються всім гостям.
Інгредієнти: 300 г картоплі, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 30 г твердого сиру, 650 г курячого філе, 200 г цибулі, зубчик часнику, 250 г грибів, сіль і перець, копчена паприка за смаком.
Картоплю відварюємо до готовності та розминаємо в пюре з додаванням яйця, тертого сиру, дрібно нарізаного кропу. Ставимо поки що убік.
Куряче філе нарізаємо довільно і перекладаємо в блендер. Додаємо зубчик часнику, нарізану цибулину, сіль, перець, копчену паприку. Включаємо блендер і перемелюємо все в однорідну масу. Потім трохи відбиваємо її, щоб вийшло щільніше.
Підготуємо начинку. Ще одну головку цибулі подрібнюємо та обсмажуємо з будь-якими грибами, у нашому випадку це заморожені опеньки. Фарш ділимо на сім рівних частин. Кожну розкачуємо, кладемо в центр начинку.
І загортаємо у формі конуса.
Перекладаємо заготовки на застелений пергаментом лист. Ставимо на 30 хвилин у духовку при 200 градусах.
Картопляне пюре перекладаємо в кондитерський шприц та наносимо поверх запеченого фаршу візерунок.
Знову повертаємо заготовки на лист і запікаємо ще 15 хвилин при 180 градусах.
Перед подачею прикрасьте наші ялинки зірками, так вони будуть виглядати ще більш святково.