Приготування абрикосового варення – найсмачніше і ароматне!

Абрикосове варення - рецепт приготування

Досвідчені садівники подейкують, що кращий урожай цього літа дадуть абрикоси. А ми тільки й раді! Адже рецептів з цим продуктом не злічити. А якщо набридли стандартні страви з абрикосами, пропонуємо приготувати абрикосове варення.

Цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі. Від одного виду вже течуть слинки. Таке абрикосове варення в сто разів смачніше будь-якого, яке ти пробував. Роби заготовку на зиму, щоб насолоджуватися смаком не тільки в сезон.

Тобі знадобляться

  • 2 кг абрикосів
  • 1,6 кг цукру
  • 3,25 л кип’яченої води
  • 0,5 шт. лимона
  • 3,5 ст. л. соди

Приготування абрикосового варення

Для цього варення краще підійдуть великі і м’ясисті сорти абрикосів. Використовуйте не перезрілі плоди. Насамперед розчини в 3 літрах води 3 ст. л. харчової соди.

У цьому розчині замочи абрикоси на 3 години. Після закінчення часу рідину відцідити, а плоди промий і просуши. Дерев’яною паличкою акуратно дістань кісточки, протикаючи її наскрізь.

Постарайся не пошкодити форму плодів. Кісточки абрикосів очисти, діставши кожен горішок. Ними потрібно начинити плоди. З решти води (250 мл) і цукру зроби сироп.

Приготування абрикосового варення - найсмачніше і ароматне!

У ще гарячий сироп занур абрикоси. Перемішай їх. Вимкни вогонь і залиш суміш на 8 годин остигати. Потім доведи варення до кипіння на маленькому вогні.

З моменту закипання готуй ще хвилин 10. Тепер вимкни вогонь, дай абрикосам повністю охолонути. Потім знову відвари варення так само 10 хвилин на маленькому вогні.

Після цього додай сік половини лимона, готуй ще 5 хвилин. Не забудь акуратно помішувати, щоб плоди не пристали один до одного. Розклади варення по банкам і відправ в комору.

Приготування абрикосового варення - найсмачніше і ароматне!

Rating
( No ratings yet )
Loading...