Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт приготування сиру моцарела всього з 2-х інгредієнтів: молока і оцту.

Складові:

  • Молоко сире непастеризоване – 3 літри (молоко, яке не піддавалося термічній обробці ЦЕ ВАЖЛИВО !!!)
  • Оцет 9% – 7-10 ст. ложок
  • Сіль – 1-2 ст. ложки

Приготування: молоко я використовую домашнє, сире, яке точно не піддавалося термічній обробці і пролежало у мене в холодильнику добу. Виливаю молоко в каструлю і нагріваю його до температури приблизно 45-50 градусів. Харчового термометра у мене немає, тому температуру молока вимірюю пальцем, зануривши його в молоко: гаряче, але я можу тримати палець в молоці, при цьому, не обпікаючись.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Коли молоко нагрілося, я плиту відключаю і поступово по одній столовій ложці додаю в молоко оцет, весь час перемішуючи молоко. З кожною наступною ложкою видно, як починає відділятися сироватка і сир.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Перший раз я робила сир з 1,5 літра молока, другий вже з 3-х літрів. Відокремлений сирний колобок виймаю з каструлі, віджимають його від сироватки і відправляю в тарілку.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Каструлю з сироваткою ставлю на плиту, додаю сіль і добре нагріваю до дуже гарячого стану, приблизно до 70 градусів. На шумовку кладу кульку моцарели і опускаю її разом з сиром в гарячу сироватку на пару хвилин. Потім дістаю його і починаю розтягувати сир, проробляю дану процедуру кілька разів, добре витягаючи сир.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Але не перетримайте сир в гарячій сироватці, інакше він розплавиться і ви його вже назад в один колобок не зберете, у мене так не сталося, але у деяких, які робили цей сир, на жаль, так і вийшло.

Я занурюю шумівку з сиром в гарячу сироватку і рахую до п’яти, виймаю, розтягую сир і знову відправляю в гарячу сироватку. Роблю так до тих пір, поки сир не прогріється до стану гарної тягучість, приблизно так, як зображено на фотографіях вище. Потім сир збираю в кулю.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Шарик моцарели для стабілізації відправляю в ємність з крижаною водою приблизно на 10 хвилин.

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Після закінчення часу виймаю сир з води і можна пригощатися. Сир виходить дуже смачний, шаруватий, плавиться і добре тягнеться. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

Приготувала сир Моцарела з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин за популярним рецептом: показую, що вийшло

З 1,5 літра молока виходить 150-160 грам моцарели, з 3-х літрів у мене вийшло 310 грам сиру. Всім здоров’я і добра!

Rating
( No ratings yet )
Loading...