Приголомшливий пиріг з сирним мусом

Пиріг з сирним мусом - рецепт приготування

Ви з легкістю зможете порадувати себе і своїх улюблених такою приголомшливою випічкою. М’який і ніжний шоколадний бісквіт в поєднанні з сирним мусом підкорить всіх. Зберігайте рецепт і розбавляйте своє чаювання такою смакотою.

Необхідні інгредієнти

Для бісквіта

  • 5 яєць
  • 180 гр цукрового піску
  • 90 гр борошна
  • 35 гр какао

Для сирного мусу

  • 200 гр м’якого сиру
  • 200 гр сметани
  • 70 гр цукрового піску
  • ванілін на кінчику ножа
  • 5 гр желатину
  • 50 мл води

Починаємо процес приготування

В першу чергу беремося за приготування бісквіта. Для цього в окрему ємність відправляємо білки і сіль. Використовуючи міксер, збиваємо все до стійкої піни.

Після чого, не зупиняючись в цьому процесі, по одному відправляємо сюди жовтки.

В іншій ємності об’єднуємо борошно і какао. Добре перемішуємо і в два прийоми відправляємо до підготовленої яєчної суміші.

Тепер все акуратно перемішуємо.

Беремо форму для випічки і відправляємо в неї підготовлене тісто. Форму попередньо потрібно застелити пергаментним папером.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 170 °, на 30 – 40 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і відправляємо на решітку охолоджуватись.

В окрему ємність відправляємо желатин і воду. Залишаємо на деякий час його в такому вигляді набрякнути.

В іншу ємність кладемо сир і сметану. Також додаємо сюди цукровий пісок і ванілін. Використовуючи міксер, збиваємо все в однорідний крем.

Після закінчення потрібного часу розпускаємо желатин на водяній бані і відправляємо в підготовлений крем. Продовжуємо процес збивання до однорідності.

Розрізаємо наш бісквіт на дві частини. На один з них викладаємо підготовлений сирний мус і розрівнюємо його.

Після чого накриваємо другою частиною бісквіта і трохи придавлюємо його. За бажанням можете ще покрити поверхню пирога кремом.

Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. Після закінчення цього часу наш пиріг готовий.

Поверх можете полити розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...