Всім привіт! Сьогодні до сімейного чаювання пропоную спекти прекрасний пісочний пиріг! У нього тонке смачне пісочне тісто і багато-багато найніжнішої сметанно-йогуртової начинки, яка нагадує легкий ванільний пудинг. Така начинка легко поєднується з будь-якими ягодами і робить смак пирога ще більш цікавим!
Складові
Для тіста
- 250 гр борошна
- 3 жовтки
- 2 стол.л сметани
- 130 гр холодного вершкового масла
- 50 гр цукрової пудри
- дрібка солі
- 10 гр ванільного цукру
Для начинка
- 300 гр сметани
- 150 гр йогурту
- 3 білка
- 140 гр цукру
- 40 гр крохмалю
- 10 гр ванільного цукру
- ягоди
Приготування пісочного пирога:
1. Для тіста змішати борошно, дрібку солі, ванільний цукор і цукрову пудру.
2. Холодне масло вмочити в борошно і натерти на грубій тертці.
3. Перетерти руками в олійно-борошняну крихту.
4. Додайте жовтки і сметану, замісіть тісто. Вимішувати довго його не потрібно, просто зібрати в єдину масу. Ось так.
5. Тісто розділити на дві рівні частини. Одну частину прибрати в пакет і покласти в морозилку на 1-1.5 години.
6. А другу частину розподілити по дну форми. Моя форма діаметром 20 см. Прибрати в холодильник також на 1-1.5 години.
7. Потім спекти в духовці при 180С близько 10-15 хвилин, просто щоб корж схопився.
8. Для начинки білки збити з половиною цукру до стійкої піни.
9. Окремо з’єднати сметану, йогурт, ванільний цукор, крохмаль і другу половину цукрового піску.
10. У 2-3 прийоми додати збиті білки, акуратно вмішуючи лопаткою. Ось така начинка получилась.
11. Викласти начинку на тісто.
12. Зверху розподілити ягоди.
13. Заморожене тісто натерти на грубій тертці і присипати ним зверху пиріг.
14. Випікати при 170С близько 40-50 хвилин до золотистого кольору.
15. Дати пирогу повністю охолонути 2-3 години.
Всім приємного чаювання! І найсмачніших пирогів!